Hur det började

2021

Detta året grundades föreningen Falkenberg StandUpPaddle Club och den var det första året som klubben arrangerade Skrea Strandpaddlerace.

Tävlingen var då en en-dagars tävling och de Svenska Mästerskapen i disciplinen Teknisk Distans, där vi även inbjöd till motionslopp och SUP-lopp för barn; SUPKIDS-race.

Platsen för tävlingarna är på den norra delen av Skrea Strand, mellan bryggan och den s.k. Spritanrakan /kvarteret Bacchus

Klicka på länken för att se 2021-års Aftermovie: KLICKA HÄR

 

2022

Under det andra året växte tävlingen till att sträcka sig över två dagar med två discipliner; Teknisk Distans och Långdistans 11km, där det var Svenskt Mästerskap i båda grenarna.

Under tävlingasdagarna bjöds det på fantastiskt sommarväder med 30 grader varm, strålande solsken och vindstilla.

Vi kunde se ett växande intresse och ett större antal deltagare ifrån andra länder. Baltic Lifejackets kliver in som titelsponsor till vår tävlingen och vi erbjuder en total prissumma på 2000 euro, fördelat lika på dam- och herrklassen.

Klicka på länken för att se 2022-års Aftermovie: KLICKA HÄR

 

2023

Tävlingen växer till tre dagar och blir ICF World Ranking Event på det Internationella Kanotförbundets tävlingsschema. Utöver redan tidigare dicipliner tillkommer MEGA-SUP race på fredagen, den första tävlingsdagen. Vi får ett större internationellt deltagande med över 120 deltagare från 14 olika länder som tävlar om totalt 3000 Euro i prispengar, fördelat lika mellan dam och herr.

Tävlingen genomförs mycket lyckat trots utmanande väder, med regn, vind och vågor på havet.

Klicka på länken för att se 2023-års Aftermovie: KLICKA HÄR

 

2024

Skrea Strand Paddlerace by Baltic Lifejackets - ICF World Ranking Event är planerad att genomföras 9-11 Augusti, 2024

 

Skrea strand paddlerace Hur det började

Följ oss

skrea strand paddle race instagram skrea strand paddle race youtube
Kreera web&design Logo